behrn hockey arena

Allt om Behrn Arena – Fakta, Kapacitet och mer


Behrn arena är en av Sveriges mest kända ishallar för ishockey som ligger i Örebro. Arenan är som du nog kan räkna ut hemmaplan för Örebro Hockey, som spelar i SHL, Sveriges högsta hockeyliga. I den här artikeln kommer vi berätta allt vi kan komma på om denna härliga hockey arena som invigdes den 1a Januari 1965.

Beläget riktigt bra i centrala Örebro, är Behrn hockey arena lättillgänglig för både lokalbefolkningen och besökare utifrån. Det är en arena och såklart ett specifikt lag, som lockar publik från hela kommunen kan man säga.

Modernisering och upprustning

Under åren har Behrn arena genomgått flera moderniseringar för att förbättra både spelar- och åskådarupplevelsen. De har bland annat uppgraderat belysningen i hallen och videoproduktion och ljudsystemet. Tack vare detta så får publiken en bättre möjlighet att följa matcherna och njuta av dem båda på plats och via TV med högre kvalitet kan man säga.

Arenan används heller inte bara för ishockeymatcher, utan också för massvis av olika evenemang så som konserter, mässor och andra sportevenemang.

Träning och faciliteter

Behrn Arena erbjuder inte bara en plats för SHL-matcher utan den är också ett träningscenter och en samlingsplats för unga hockeyspelare i hela Örebro. Det är här de unga talangerna får chansen att utvecklas och ta chansen att spela i stadens bästa hockeylag med lite tur.

bild utifrån behrn arena

Ishockeykulturen i Örebro

Man kan absolut påstå att Behrn arena inte bara är en byggnad – det är också en plats där ishockeykulturen i örebro kan växa. Örebro har trots allt inte spelat i SHL så många år. Här samlas hockeyintresserade från hela regionen antingen för att träna, hänga eller kolla på A-lagets matcher. Givetvis är Örebro Hockey, som är det stora dragplåstret här!

Framtiden

Efter att ha spelat i SHL sedan säsongen 2013/14 så har de nu bygget en riktigt bra grund för föreningen att fortsätta hänga kvar i sveriges högsta liga. De har inte superhögt publiksnitt men med en bra ekonomi så har man lyckats bli ett stabilt lag i hockeysverige. Man kan verkligen påstå att framtiden ser ljus ut för fortsatt hockey av toppkvalitét i Behrn hockey arena. Vi tror att den kommer fortsätta vara en central plats för ishockey och andra evenemang i Örebro under många år framöver. Framförallt för att man tar hand om arenan på ett så bra sätt.

Oavsett om det handlar om att stötta ditt favvo-lag Örebro eller gå på en Darin konsert, så är Behrn arena en plats som de flesta Örebroare uppskattar på ett eller annat sätt.

Behrn Hockey Arena Kapacitet

Behrn hockeyarena rymmer cirka 5 500 åskådare, vilket är helt okej om man jämför med snittet i Svenska Hockey Ligan. Det finns såklart arenor i SHL som tar in mer publik men stämningen i arenan brukar faktiskt vara överraskande bra även fast det inte är den största arenan i landet, oavsett om det är lag som Frölunda eller Malmö som är på besök.

Vanliga frågor om Behrn Arena

Vad heter Örebro Hockey hemma arena?

Örebro Hockey spelar sina hemmamatcher i Berhn Arena.

Hur mycket publik tar Behrn Arena?

För hockeymatcher tar Behrn Arena in 5500 betalande besökare

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

Läs också

ℹ️ Om Hockeyarena.se

Vi på Hockeyarena.se älskar att dela med oss av alla våra tankar och erfarenheter om världens hockey.

Tillsammans har vi över 25 års erfarenhet av att skriva om hockey och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss på Hockeyarena.se så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Pucken är rund!