Betting

Hockeybetting är en av de mest populära bettingvarianterna i Sverige och har varit under många år. Att betta på SHL är populärt men såklart också även på andra ligor och landslagsmatcher. Här kommer du snart kunna läsa allt du behöver veta om betting både när det gäller Hockey och andra sporter.

Betting i Sverige - En folkrörelse

I Sverige, precis som de flesta sport-tokiga länder i världen, så är betting något som ligger nära till hands när det är dags för match. Cirka 60% av sveriges befokning mellan 18 och 64 underhåller sig varje år genom att satsa pengar som underhållning.

Majoriteten av dessa säger också att man spelar för underhållningsvärdet främst och inte pengarna. Det här är såklart en bra siffra för ju fler som spelar för pengarnas skull, desto fler riskerar att råka illa ut när man spelar.

Svenska Bettingsidor

Betting har funnits länge i sverige och alla minns vi väl 90-talet när man fick ta sig till den lokala spelkiosken för att lämna in sitt stryktips eller sin oddset-bång. Ärligt talat så var betting mer passion på den här tiden. Man träffade folk med lika intressen och många av oss spenderade timtals på spelkioskerna för att umgås och snacka sport och odds.

Det blev liksom som en tradition att alltid gå ner och träffa dom andra bettarna under lördagsförmiddagarna när det var stryktipslördag. På den här tiden var det ju bara Svenska Spel som var alternativet dessutom.

Nu för tiden ser det helt annorlunda ut. I sverige finns det ett stort antal svenska bettingsidor på nätet som alla kämpar för att få dig at välja just dom för ditt nästa spel. Tillgängligheten är såklart bättre och på svenska sidor är man dessutom skyddad av den svenska spelinspektionen.

 

Spelinspektionen och den svenska licensen

Det gick faktiskt 20 år med fritt spelande på nätet innan den svenska spelinspektionen valde att införa den svenska licensen som en trygghet för oss svenska spelare. Tidigare så var det inte någon kontroll över bettingsidor på nätet och det var såklart ett otryggt klimat.

Den svenska licensen innebär kortfattat att bettingsidan får göra reklam mot den svenska befolkningen. För att få denna licens så måste man betala en stor summa pengar varje år i licenskostnad plus att det finns ett reglemente att följa. I det här reglementet så är det mycket fokus på spelgränser, spelstopp och bonus-system.

Oddsbonusar

En viktig faktor med den svenska spellicensen är regler för hur bettingsidor får erbjuda bonusar för nya kunder. Regeln som gäller just nu är att en bettingsida bara får ge ut en bonus per ny spelare, dock får man erbjuda flera alternativ att välja mellan. På utländska bolag så finns det ingen sån här gräns utan dessa bettingbolag kan erbjuda deras kunder obegränsat med bonusar vanligtvis.

Det kan såklart vara en nackdel att bara kunna ta del av en bonus per bettingsida, men detta leder i sin tur till att spelare registrerar sig på många olika bettingsidor istället. På det sättet kan de ta del av många olika bonusar även fast alla bettingsidor är svenska.