sm guld odds

Favoriter till SM Guldet enligt spelbolagen

Vilket SHL lag är i täten gällande SM-guldet enligt spelbolagen? Efter att grundsäsongen strax är klar i Svenska Hockeyligan (SHL) så har oddsen stabiliserat sig. Spelbolagen fokuserar framförallt på några lag som utmärker sig med de lägsta oddsen för dig som är intresserad av att betta på hockeysäsongen.

De lag som för närvarande betraktas som favoritkandidater att vinna årets SM guld är givetvis de som konsekvent har presterat väl, kanske är vana vid att vinna guld sedan tidigare och har en bred trupp som kan klara av ett tufft slutspel där man möts bäst av 7.

Här tar vi en titt på lagen som har chansen och går igenom vad de största spelbolagen anser.

Så sätts oddsen för SM guld av spelbolagen

Att sätta SHL-odds är såklart även tufft för spelbolagen själva, då så många faktorer spelar in. Spelbolagen analyserar allt från lagens nuvarande form till tidigare slutspel och resultat.

De kollar även på individuella spelarprestationer under säsongen hittils, skadesituationer och tidigare slutresultat som kan spela in. Lagen som ser ut att sluta högst upp har såklart lägre odds eftersom de både ligger högt i ligan och kommer få hemmafördel under hela slutspelet.

Favoriterna till SM guldet enligt bettingbolagen

Om vi tar en titt på oddsen så kan vi se att dem går i linje ungefär med hur lagen ligger till i grundserien av svenska hockeyligan. Färjestad är i praktiken klara seriesegrare men därefter är det lite öppet mellan tre lag som fortfarande slåss om tredjeplatsen.

De lagen är Växjö Lakers, Skellefteå AIK och Frölunda som alla ligger på ett spann på 5 poäng. Växsjö har just nu liten fördel men det är så få poäng som vad som helst kan hända.

Såhär ser oddsen ut för dessa top 4 lag just nu.

LagLigapositionOdds
Färjestad1a4.00
Växjö2a3.75
Skellefteå3a6.00
Frölunda4a7.50

Utmanarna

Men det är faktiskt några till lag som enligt spelbolagen bör ha rimlig chans att ta hem SM guldet. Bland annat tidigare SM-vinnarna Luleå som just nu ligger på liknande odds som flera av topp 4 lage, förmodligen för att de har riktigt fin form och har rutinerade spelare som kan kliva fram i slutspelet.

Även Rögle och Leksands IF har faktiskt skapliga odds vilket tyder på att spelbolagen tror att dessa också kan vara med och slåss om det slutliga guldet.

Här är oddsen för de utmanande lagen:

LagLigapositionOdds
Luleå HF8a14.00
Rögle BK12a24.00
Leksands IF5a10.00
Timrå IF7a16.00

Odds hämtade från stora spelbolag så som Unibet, Speedybet och bet365.

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

Läs också

ℹ️ Om Hockeyarena.se

Vi på Hockeyarena.se älskar att dela med oss av alla våra tankar och erfarenheter om världens hockey.

Tillsammans har vi över 25 års erfarenhet av att skriva om hockey och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss på Hockeyarena.se så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Pucken är rund!