malmö redhawks

Malmö Redhawks – Arena, Spelare & Historia

Ishockeyklubben Malmö Redhawks är en riktigt legendarisk klubb inom svensk hockey. Alla vi som samlade hockeybilder på 90-talet minns ju självklart laget och riktigt grymma spelare så som Pekka Lindmark, Peter Andersson och Raimo Helminen. Detta var alltså långt innan man spelade i den nybyggda Malmö Arena.

I den här artikeln kommer vi gå igenom lagets framgångar, truppen, Malmö Arena kapacitet och mycket mer.

Laget har blandat och gett sista åren men det var ett tag sedan man var uppe och slogs i toppen av SHL och SHL-slutspelet. Klubben fyllde 50 år 2002 och man är med det en av de mest klassiska klubbarna inom Svensk hockey. Hockeylaget är absolut ett av de mest populära sportlagen i Malmö i hård konkurrens med deras fantastiska fotbollslag som vunnit många SM-guld under senare år.

Senaste Framgångar

Under de senaste åren har Malmö Redhawks visat en helt godkänd form. Efter en period av omstrukturering så har laget ännu en gång etablerat sig som en stabil klubb i SHL, Sveriges högsta liga i ishockey. Klubbens framgångar under den här perioden är bland annat att nå slutspel flera säsonger i rad, vilket har stärkt deras position i svensk elitishockey. Det märks att klubben lagt rejält arbete och driv för att kunna återvända till toppen av svensk ishockey permanent som man var på 90-talet.

Såhär har slutplaceringarna sett ut de sista 6 åren för Malmö Redhawks:

SäsongTabellplacering
2017/20186 (86 poäng)
2018/20196 (82 poäng)
2019/20209 (77 poäng)
2020/20219 (67 poäng)
2021/202212 (67 poäng)
2022/202314 (61 poäng)
Slutplaceringar senaste 6 åren för Malmö

Nuvarande trupp

Såhär ser klara spelare ut för Malmö Redhawks just nu. Det kan såklart ske mycket förändringar upp från juniorlag och liknande men denna ger en bra översikt över lagets spelare.

NrNationalitetSpelarePositionÅlderFödelseort
8SverigeJohan OlofssonForward29Arvika, Sverige
10SverigeWilliam Von BarnekowForward21Malmö, Skåne, Sverige
11DanmarkMarkus LauridsenBack32Gentofte, Danmark
16DanmarkMatias LassenBack27Rødovre, Danmark
23SverigeChristoffer ForsbergForward29Östersund, Sverige
29SverigeEric EngstrandForward23Varberg, Sverige
35SverigeAdam WernerMålvakt26Mariestad, Sverige
42NorgeGabriel KochBack19Norge
47USAJoakim RyanBack30New Jersey, USA
63SverigeFredrik HändemarkForward30Björbo, Sverige
72SverigeDaniel MarmenlindMålvakt26Uppsala, Sverige
73SverigeAdam Ollas MattssonBack27Stockholm, Sverige
95SverigeCarl PerssonForward28Kristianstad, Skåne, Sverige
96SverigeLukas WernblomForward23Örnsköldsvik, Sverige
Malmös spelare säsongen 2023/24

Nuvarande Stjärnspelare

Malmö Redhawks stoltserar just nu med en drös av talangfulla spelare som bidrar till lagets framgångar i SHL. Bland dessa utmärker sig ett par nyckelspelare som inte bara har varit riktigt bra på isen utan också har blivit omtyckta bland fansen. Bland de viktigaste spelarna för klubben idag är utan tvekan Amerikanaren Joakim Ryan, Johan Olofsson och Lukas Wernblom.

Malmö Arena – En hockeyarena att vara stolt över

Malmö Arena, invigd 2008, är inte bara en av Sveriges modernaste och mest mångsidiga arenor, utan också hemmaplan för Malmö Redhawks. Malmö Arena kapacitet är cirka 13 000 åskådare för ishockeymatcher så har arenan blivit en central punkt för ishockey i kommunen.

De toppmoderna faciliteterna och atmosfären bidrar till en grym upplevelse för både spelare på isen och fansen på läktaren. Malmö Arenas betydelse för lagets prestationer ska inte underskattas. När de tar in så många fans så bidrar det såklart till en riktigt härlig stämning för Malmö på hemmaplan.

Malmö arena snabbfakta

Invigd2008
Malmö Arena Kapacitetcirka 13000 åskådare
PlatsHyllievång, Malmö
Snabbfakta om Malmö Arena

Historiska Triumfer

Malmö Redhawks har en historia av framgångar att vara stolta över, speciellt från 1990-talet. Klubben vann SM guld två gånger under denna era, 1992 och 1994, vilket byggde deras status som en av de största klubbarna inom svensk ishockey. Det blir spännande att se om de kommer lyckas med någon liknande bedrift i framtiden.

Slutsummering

Malmö är idag ett stabilt SHL lag som allt som oftast är med och slåss i slutspelen varje vår. Men självklart längtar de tillbaka till den forna storhetstiden. Dagens laguppställningen räcker åtminstone en bra bit och det är allt som oftast en riktigt grym stämning hemma i Malmö Arena.

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

Läs också

ℹ️ Om Hockeyarena.se

Vi på Hockeyarena.se älskar att dela med oss av alla våra tankar och erfarenheter om världens hockey.

Tillsammans har vi över 25 års erfarenhet av att skriva om hockey och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss på Hockeyarena.se så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Pucken är rund!