peter forsberg

Peter Forsberg – Förmögenhet & Familj

Peter Forsbergs förmögenhet byggdes snabbt upp under hans hockeykarriär. De över 500 miljoner som han tjänade, under sina år i NHL, har sedan dess investerats i allt från fastigheter till plastsandaler. Vissa uträkningar anger att hans förmögenhet nu övergår en miljard. 

Läs allt om Peter Forsberg fru, förmögenhet, familjeföretag, barn och hur han förvaltar sin förmögenhet. 

Peter Forsbergs förmögenhet

Peter Forsbergs förmögenhet kommer initialt från hans hockeykarriär. Under hans 11 år i NHL fick han cirka 65 miljoner dollar i lön. Omräknat i svenska kronor, året då han slutade spela, är det cirka 550 miljoner kronor. Utöver lön har han även byggt sin förmögenhet via sponsoravtal, reklam och andra samarbeten. Flera källor anger att han, under sin karriär, tjänade närmare 800 miljoner kronor. 

Förmögenheten från hockeytiden har investerats och övertid skapat mervärde. Från början var det hans pappa, Kent Forsberg, som fick ta hand om alla affärer så att Peter fullt ut kunde koncentrera sig på hockeyn. Med tiden blev han däremot mer insatt i olika investeringar och företag.

Några av hans första investeringar var delägandeskap i travhästarna Orbit Air, Tsar d`Inverne samt Adrian Chip. Därefter växte ett affärsimperium fram med investeringar i allt från golfbanor och skomärken till flyglinjer. Eftersom han starkt förknippas med hans smeknamn ”Foppa” har namnet varumärkesskyddats inom flera områden. 

Snabbfakta – Peter Forsbergs förmögenhet

Peter Forsbergs förmögenhet kan delas in i tre kategorier eller affärsinriktningar. De presenteras i korthet i tabellen nedan och beskrivs mer utförligt längre ner i artikeln. 

Total förmögenhetÖver 1 miljard enligt uträkningar från 2019
InvestmentföretagForspro AB
FastighetskoncernDelägare av Lerstenen via familjeföretag
Egna investeringar Exempelvis delägare i Inuikii, Carl Edmon, 4Sports m.m.

Peter Forsberg fru

Har Peter Forsberg fru? Nej, han och Nicole Nordin var bara förlovade och separerade år 2023. De förlorade sig 2010 och media har flera gånger skrivit om Nicole som blivande Peter Forsbergs fru men så blev det alltså aldrig. 

Även Nicole Nordin är en framgångsrik företagare och driver flera företag fortfarande tillsammans med Peter. Hennes skoföretag Inuikki är baserat i Schweiz där hon även bor kvar sedan separationen från Peter. De exklusiva vinterskorna säljs för 2000 kronor och uppåt och finns att köpa i ett 30-tal länder. Efterhand har även utbudet byggts ut med bland annat sandaler, sneakers och sommarskor. Hon är även en av grundarna till Alline Agency

Peter Forsbergs barn

Nicole och Peter Forsbergs barn heter Lennox Forsberg, Lily Forsberg och Diego Forsberg. Eftersom Nicole delvis jobbar med Instagram har barnen regelbundet varit med på bild och följare har kunnat läsa om allt från semesterresor till vardagsbestyr. Utöver egna sociala medier har även flera tidningar varit snabba med att rapportera om allt från familjens högtidsdagar till resor. Läs mer om två av Peter Forsbergs barn som ofta syns i media under följande rubriker. 

Lily Forsberg

Som ett exempel på att tidningar ofta skriver om familjen hade tidningen ”Hänt” en webartikel om Lilys Forsberg och hennes födelsedag både när hon fyllde sex och sju år. Detta genom att hänvisa till bilder på Nicoles Instagram och sammanfatta kommentarsfältet. Om Lily Forsberg, och de andra barnen, kommer bli mindre omskrivna i media efter att Peter och Nicole separerat, år 2023, återstår att se.  

Lennox Forsberg

Lennox Forsberg har främst varit omskriven utifrån att han valt att gå i Peters ”fotspår”. Detta genom att satsa på en karriär inom hockeyn. Vid de tillfällen som media skrivit om Lennox Forsberg har det även främst varit med denna inriktning.

Han har delvis tagit efter pappans hårdföra spelstil. När ”Foppa” var med i TV-programmet Skavlan berättade han även att sonen ”skyller jämnt på domaren när han förlorar”. Ett beteende som han själv ser att sonen fått från honom. Kan Lennox Forsberg bli nästa generation Forsberg på isen? Det visar sig om några år då  han föddes 2012 och därmed fortfarande spelar på barn- och ungdomsnivå. 

Förmögenhet via företag

En stor del av Peter Forsbergs förmögenhet finns i investmentföretaget Forspro AB. Ett företag som har som affärsidé att investera i, köpa upp samt förvalta andra företag. År 2022 hade företaget en omsättning på 283 miljoner och en förlust på ca 15 miljoner. Samma år hade företaget registrerade tillgångar på 393 miljoner. Men det negativa resultatet kom efter många år av mycket positiva resultat. 

Ett exempel är att Forspro AB omsatte 177 miljoner år 2021 och hade en vinst på 102 miljoner. Företaget är registrerat i Sverige men Peter Forsberg bor sedan 2018 i Schweiz. 

Forsberg – ”Här följer man lagar och regler”

Fastigheter är ”ångloket”

Forspro AB är bara ett, av tre, stora affärsintressen för Peter Forsberg. Utöver Forspro AB har han egna investeringar i företag samt är delägare i fastighetskoncernen Lerstenen via ett familjeföretag. 

I intervjuer berättar ”Foppa” att fastigheter är det som ”gått bäst för oss”. Detta genom Lerstenen som primärt investera i fastigheter i Örnsköldsvik. I en intervju säger han att fastighetsinvesteringarna har varit ”ångloket som dragit oss i alla år”. 

Exempel på företag

Ett par företag som Peter Forsberg helt eller delvis äger eller ägt är följande:

  • Rizzo International AB – Köptes via företaget Goldcup som i sin tur ägs av Forspro AB. 
  • Pforce – Hade agentur för crocstofflorna 
  • Höga Kusten Flyg – Flygbolag som vann striden om sträckan Stockholm-Örnsköldsvik
  • Clavister – Datasäkerhetsföretag
  • Veckefjärdens Golfbana – Invigdes 2003, vid infarten till Örnsköldsvik, och kostade 45 miljoner
  • Lerstenen – Fastighetsbolag som investerade i Örnsköldsvik
  • Inuikii – Modeföretag som drivs av hans exfru
  • Carl Edmond – Klockmärke
  • 4Sports – Schweiziskt agentbolag 
- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

Läs också

ℹ️ Om Hockeyarena.se

Vi på Hockeyarena.se älskar att dela med oss av alla våra tankar och erfarenheter om världens hockey.

Tillsammans har vi över 25 års erfarenhet av att skriva om hockey och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss på Hockeyarena.se så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Pucken är rund!