nicole nordin

Allt om Nicole Nordin – Relationen till Foppa, Instagram, m.m

Nicole Nordin (Nicole Forsberg för många) blev känd efter att hon blev ihop med hockeystjärnan Peter ”Foppa” Forsberg år 2009. De blev därefter ett kändispar som ”skvallerpressen” gärna skrev om. Genom ett starta upp och driva flera företag har Nicole även blivit känd som en duktig entreprenör. Det är även vad hon främst är förknippas med efter separationen från Peter år 2023. 

Läs om hela historien – från att hon träffade Peter Forsberg för första gången fram till separationen och framtiden och varför många tror hon heter Nicole Forsberg. Här är några av de viktigaste årtalen och händelserna i hennes framgångsrika liv. 

År 2009 – Träffar Peter Forsberg 

Nicole Nordin föddes 8:e maj 1987 och är uppvuxen i Stockholm. Under uppväxten jobbade hennes föräldrar på Skatteverket respektive som säljare av ett känt klädmärke. 

Nicole Nordin var alltså inte alls känd förrän hon träffade Peter Forsberg 2009. Första gången de såg varandra var på en middag hos gemensamma vänner och inom kort var de ett par. Det dröjde däremot flera månader innan deras förhållande blev officiellt.

peter forsberg

I TV-programmet Hellenius Hörna intervjuas Peter om hur han träffade Nicole och säger då att hon troligtvis inte visste om hans hockeykarriär när de träffades för första gången. 

“Hon är inte så där hockeytokig, så jag tror faktiskt inte hon gjorde det. Hon kanske hade hört namnet, men hon visste inte hur jag såg ut”.

/Foppa i Hellenius hörna

Nicole studerade då ekonomi och var 21 år medan Peter drev flera företag och var 14 år äldre. Inom ett år hade de förlovat sig och efter fyra år hade hon både tagit sin ekonomiexamen och blivit gravid med parets första barn. 

År 2015 – Stockholm och tredje barnet

Peter och Nicole bodde i början i Stockholm samtidigt Peter var anställd av Modo i Örnsköldsvik. Nicole fick därmed ta stort ansvar för barnen, Lennox och Lily. När hon dessutom blev gravid med deras tredje barn, Diego, valde Peter att avsluta sitt arbete med Modo. Inofficiellt klev han av uppdraget redan i oktober 2015 men det blev helt officiellt när säsongen var slut under våren 2016. 

Nicoles graviditet var däremot allt annat än väntad. Paret hade åkt på en resa till Karibien för att slappna och kunna ha tid tillsammans, efter hektiska småbarnsår med två barn. Även om Nicole kände av att kroppen inte var helt som den brukade så fanns det inte några tankar på att hon kunde vara gravid. Lite oväntat sa då en fotmassör att Nicole var gravid och det visade sig att hon redan var i tredje månaden. 

År 2018 – Flytt till Zug i Schweiz

År 2018 flyttade paret till Zug i Schweiz. De hade då varit delägare i modemärket Inuikii sedan 2016 och detta delägarskap var en bidragande orsak till flytten, eftersom företagets huvudkontor låg i Schweiz. I intervjuer har Nicole Nordin även berättat att hon ”länge velat jobba utomlands” och att Peter även tyckte om hennes idé om att flytta. Foppa började även spela i ett lokalt hockeylag även om det aldrig vara på samma elitnivå som under hans aktiva karriär. 

År 2019 / 2020 – ”Vi sågs bara på flygplatsen”

Nicole Nordin och Peter Forsberg drev och ägde flera företag tillsammans, bland annat Inuikii, investmentbolaget Archelio och agenturen Alline Agency.

alline agency nicole nordin

Inuikii hade sitt huvudkontor i Stockholm vilket gjorde att Nicole behövde resa mellan Schweiz och Sverige ett par gånger per månad. Det hektiska arbetslivet beskrivs i en artikel i Expressen som i ingressen sammanfattar intervjun med ”Under en period sågs vi bara på flygplatsen när någon var på väg”. 

Det var däremot inget nytt då Nordin redan i en intervju 2019 svarade på frågor om parets yrken och svårigheterna att ses. Till Expressen berättade hon att de ibland bara kunde ses på Arlanda. 

Vi har väldigt olika roller och träffas väldigt sällan. Vi har en distansrelation, vi reser väldigt mycket i våra olika roller. Med barn hemma så ses man sällan. Man träffas på Arlanda, kysser varandra och säger hejdå.

/Nicole i en intervju 2019

Därför tror många att hon heter Nicole Forsberg

Många verkar tro att Nicole Nordin heter Nicole Forsberg, men så är ju inte fallet. Förmodligen tror många att Nicole och Peter var gifta och därför heter Nicole Forsberg. Alternativt kan det ju vara för att folk bara minns hennes förnamn och chansar då på att söka efter Forsberg som efternamn i tron att de varit gifta.

Entreprenören Nicole Nordin

Nicoles breda engagemang och entreprenörskap syns tydligt i hennes profil på Instagram där hon bland annat visar att hon är medgrundare till Alline Agency, delägare av Inuikii och både bor i Schweiz och Stockholm.

En bild som visar text, Teckensnitt, skärmbild

Automatiskt genererad beskrivning

För en djupare bild av entreprenören Nicole Nordin rekommenderas intervjun som visas nedan. Intervjun genomförs av Taimaz Ghaffari och handlar bland annat om hur Nicole byggde upp ett varumärke till ett värde av 100 miljoner för att därefter förlora rättigheterna att sälja produkten. En historia som sällan lyfts upp då Nicole nästan enbart presenteras som ”Foppas” partner.  

(Nicole Nordin, Grundare Alline Agency)

2023  – Separationen och framtiden

Efter att ha varit förlovade sedan 2010 valde paret att gå skilda vägar under våren 2023. Nyheten blev offentlig efter att de bägge skrivit om beslutet på Instagram. I inlägget skrev de även att de kommer fortsätta vara affärspartners.

En bild som visar Nicole Nordin och Peter Forsbergs uppbrott

Efter separationen har Nicole Nordin fortsatt att driva företag, både på egen hand och tillsammans med Peter Forsberg. Hon fortsatte även vara mycket aktiv på sociala medier där hon både delar med sig av sitt privatliv, resor och företagande. I ett inlägg sammanfattar hon första året efter separationen som både turbulent och tid för återhämtning. 

I dimman efter ett turbulent år med stora beslut och förändringar fick jag chansen att lära känna nya människor, skratta mycket och hitta tid och plats för att återfå energi, balans och att börja om. 

Med tiden kommer säkert Nicole bli mer känd som en duktig entreprenör och företagsledare snarare än ”Foppas exfru”. Hoppas du gillar att läsa den här artikeln som visar på att vi skriver om allt hockeyrelaterat här på Hockeyarena.se.

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

Läs också

ℹ️ Om Hockeyarena.se

Vi på Hockeyarena.se älskar att dela med oss av alla våra tankar och erfarenheter om världens hockey.

Tillsammans har vi över 25 års erfarenhet av att skriva om hockey och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss på Hockeyarena.se så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Pucken är rund!