tv pucken 2023

TV Pucken 2023 – Resultat & Analys av turneringen

TV Pucken är varje år den största händelsen inom svensk ungdomshockey och 2023 var ingen skillnad. Här kan du läsa om turneringen, vinnarna, spelarna och de bästa spelarna.

Snabba svaren

Vilka vann TV Pucken 2023?

Vinnare av TV Pucken 2023 blev Stockholm Nord

Vilka lag möttes i final av TV-Pucken 2023?

Stockholm Nord och Södermanland möttes i finalen

Vilka var bästa spelarna i TV Pucken 2023?

Enligt många Marcus Nordmark och målvakten Hampus Flodqvist.

Segrare och förlorare i TV-Pucken 2023

Stockholm Nord stod som slutliga vinnare i TV Pucken 2023 där Viggo Björck som avgjorde genom ett mål i förlängningen. Mötet mellan Stockholm Nord och Södermanland var en riktigt hård match där båda lagen spelade riktgit bra hockey. Södermanlands målvakt, Hampus Flodqvist, som tidigare varit nästintill omöjlig att överlista, fick till slut för mycket tryck på sig och släppte in några “baljor”.

Pax Kleffner inledde med matchens första mål och efterföljande mål därpå från Hjalmar Clithe och Christian Furuvik. Theodor Knights och Adam Andersson bidrog ytterligare till målprotokollet och med Björcks andra fullträff för dagen kunde Stockholm Nord ta hem vinsten av TV Pucken 2023.

Marcus Nordmark var en stor bidrogande faktor med sina tre assists. Trots finalförlusten så var Södermanlands tränare Stefan Gråhns stolt och nöjd över lagets insats och såg positivt på att spelarna skulle dra nytta av den här erfarenheten i framtiden.

Höjdpunkter från finalen

Finalen i TV Pucken 2023 bjöd på en riktigt fartfylld och händelserik match. Pax Kleffner inledde poängräkningen med ett vasst handledsskott efter lite över 6 minuter seplade, snabbt följt av mål från Södermanlands Hjalmar Clithe och Christian Furuvik.

Theodor Knights och Adam Andersson blev även dem målskyttar under ordinarie tid och vid ordinarie matchtids slut så var ställningen oavgjort. I förlängningen var det Viggo Björck som steg fram kyligt och med sitt andra mål säkrade hela TV pucks vinsten för Stockholm Nord.

Nyckelspelare i turneringen

Marcus Nordmark ska såklart nämnas här då han levererade tre assist under finalen, inklusive det viktiga avgörande passet till Björcks mål i förlängningen. Hans spelförståelse och insats var enormt viktiga för Stockholm Nords framgångar.

Södermanlands stjärnmålvakt, Hampus Flodqvist, uppvisade en imponerande riktigt målvaktsinsats trots de fyra insläppta målen. Hans tidigare insatser med hållna nollor i kvarts- och semifinalen var stor del till södermanlands framgångar i turneringen.

Namn att hålla utkik på i framtiden

TV Pucken är en hockeyarena för utveckling och en möjlighet för unga hockeyspelare att raketstarta sina karriärer. Spelare som Viggo Björck och Marcus Nordmark uppvisade en mogenhet och talang som är lovande för deras framtida karriärer.

Även fast dom bara är 15 år nu så kan vi med stor sannolikhet säga att de kommer vara av yttersta intresse för NHL lagen när de får börja draftas vid 18 års ålder.

TV Pucken 2023 och uppmärksamheten från media

TV-pucken 2023 har som vanligt fått omfattande uppmärksamhet i media och har än en gång visat på sin roll som en viktig händelse i svensk ungdomshockey i Sverige. Alla de stora tidningarna och tv-kanalerna har matchreportage och analyser ifrån turneringen och att den tv sänds på SVT är såklart den enskilt största anledningen till att turneringen är så stor och känd i vårt land.

Nu ser vi fram emot TV Pucken 2024 och vilka kommande talanger inom svensk hockey som kommer visa upp sig denna gång!

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

Läs också

ℹ️ Om Hockeyarena.se

Vi på Hockeyarena.se älskar att dela med oss av alla våra tankar och erfarenheter om världens hockey.

Tillsammans har vi över 25 års erfarenhet av att skriva om hockey och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss på Hockeyarena.se så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Pucken är rund!