brynäs if

Brynäs IF – Truppen, spelarna och Forum

Brynäs IF (BIF) är ett av Sveriges mest framgångsrika, samt äldsta, ishockeylag. Dess hemmaarena, Monitor ERP Arena, är belägen i norra Gävle. 

Lär dig mer om Brynäs IF, aktuell trupp, lagkapten och forum där fansen kan diskutera lagets framgångar. 

Snabba svar om Brynäs Hockey

När grundades Brynäs IF? 

Brynäs Idrottsförening grundades 12 maj 1912

Vad heter Brynäs Hockey hemmaarena?

Hemmaarenan heter Monitor ERP Arena sedan 2019. 

Hur stor kapacitet har Monitor ERP Arena?

Monitor ERP Arena kan ta in 7 909 personer

Vem har spelat flest matcher i Brynäs?

Ove Molin är den spelare som spelat flest matcher, dvs. 885. På andraplats kommer Tommy Sjödin med 749 matcher. 

Aktuell trupp

Brynäs IF aktuella trupp går att se på lagets hemsida. På hemsidan är det även möjligt att läsa mer om varje spelare och se aktuell samt historisk statistik om dem.  

Brynäs nyförvärv och rykten 

Inför varje ny säsong florerar en hel del rykten om vilka nyförvärv som Brynäs ska lyckas med för att stärka upp truppen. Detta inte minst efter uttåget från SHL, efter säsongen 2022/2023 då fansen var oroliga för att många spelare skulle välja att lämna laget. Lagbygget lyckades däremot väl med nyförvärv och förlängning av kontrakt med bland annat Anton Rödin, Simon Bertilsson, Linus Ölund och Johannes Kinnvall. 

Media brukar vara snabb att skriva om förväntade nyförvärv men den säkraste källan är att följa nyhetslöpet på Brynäs hemsida. Där presenteras både nyförvärv, sammanfattningar av matcher, höjdpunkter samt artiklar om händelser inom SHL. 

Senaste ryktena & klara spelare

Här hittar du de senaste ryktena om brynäs nyförvärv.

Maj 2024 – Tyler Vesel, Forward

Tyler Vesel förlänger ett år med BIF efter att ha haft en riktigt lyckad säsong i Hockeyallsvenskan. En stor lagspelare som funkar som ledare både på och utanför isen. Detta blir Tylers sjätte säsong med spel inom svensk hockey.

Maj 2024 – Hugo Lejon, Forward

Hugo Lejon är den 19årige forwarden som kommer ifrån Västerås IK. “En ung och mycket spännande spelare som vi tror mycket på” kommenterar sportchef Johan Alcén.

Den unga forwarden är högerfattad och har tidigare spelat 18 matcher i Hockeyallsvenskan. På dessa lyckades han göra ett mål som kom just emot Brynäs.

Maj 2024 – Jacob Blomqvist, lämnar

En legend för klubben har han ändå hunnit bli nu, Jacob Blomqvist. Efter 9 säsonger och mer än 450 matcher så lämnar han klubben. Han har stått för 71 mål och 81 assist i brynäströjan och det återstår att se om han kommer fortsätta karriären i någon annan klubb.

Maj 2024 – Axel Andersson, Back

Axel Andersson som är uppfostrad i hockeylaget Järna var tillbaka i svensk hockey inför förra säsongen, efter två år i staterna. Han skrev då på ett kontrakt med Djurgården som initialt gällde också nästa säsong. Men nu lämnar han Stockholmsklubben och flyttar 20 mil norrut – till Gävle. Axel är en back som Alcen har haft koll på under flera säsonger uppger han.

April 2024 – Jacob Silvferberg, Forward

Ryktena var sanna – Jacob Silvferberg vänder hem till Brynäs nästa säsong! Efter att ha spelat den sista matchen i NHL med Anaheim så är nu Jacob bara signeringen ifrån en återkomst till Brynäs nästa säsong.

Flera säkra källor rapporterar att han muntligt uttryckt att han vill spela för BIF nästa säsong och det torde inte finnas något som hindrar att en sån lösning går i lås.

Februari 2024 – Fredrik Forsberg

Brynäs har haft kontakt med HV71 angående deras spelare Fredrik Forsberg som mest sitter på bänken i SHL enligt tidningen Gävle Dagblad. Ännu har dock inget svart kommit ifrån HV71 så denna affär ser inte ut att gå i lås.

brynäs rykten kamera

Johan Larsson – Brynäs lagkapten

Johan Larsson är lagkapten för Brynäs Hockey sedan 2023 och ersatte då Anton Rödin. Johans spelarkarriär började även i Gävlelaget redan 2010 då han skrev på ett tvåårskontrakt. Under hans första säsong blev han nominerad, och vann, ”Årets rookie”. 

Efter att ha skrivit på ett treårskontrakt med Minnesota Wild, år 2011, lånades han ut till Brynäs IF under säsongen 2011/2012. Därefter tog den nordamerikanska karriären över genom spel i AHL och debut i NHL år 2013. Säsongen efter spelade han i Buffalo Sabres där han även stannade till 2020 och därifrån gick till Arizona Coyotes och spelade i två år. År 2022 blev han köpt av Washington Capitals men redan i augusti samma år kom han hem till Sverige och sin moderklubb Brynäs IF.  

Forum för Brynäs 

Det finns flera forum där fans kan diskutera framgångar, och motgångar, för sitt favoritlag. Några av de största är:

  • Hockeysnack.com

Hockeysnack.com är en ”mötesplats där vi snackar hockey….”. Främst ligger fokus på svensk hockey även om vissa trådar kan handla om exempelvis NHL. I dess forum om Brynäs hockey fanns det, i början av 2024, över 700 000 inlägg. 

  • Svenskafans.com

Svenskafans.com har forum inom främst fotboll och ishockey men även delvis inom bandy, NFL och basket. Här finns både nyheter, krönikor och ett aktivt forum. I början av 2024 fanns det över 45 000 inlägg om Brynäs IF. 

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

Läs också

ℹ️ Om Hockeyarena.se

Vi på Hockeyarena.se älskar att dela med oss av alla våra tankar och erfarenheter om världens hockey.

Tillsammans har vi över 25 års erfarenhet av att skriva om hockey och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss på Hockeyarena.se så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Pucken är rund!