joel lundqvist lön

Joel Lundqvist lön

Här tar vi en titt på den före detta svenska hockeyspelaren Joel Lundqvists lön och förmögenhet.

Joel Lundqvists lön och förmögenhet

Som en av de mest framgångsrika och långvariga spelarna i SHL så har Joel Lundqvist tjänat bra under sin karriär. Det är inte lätt att få tag i siffror om lön för svenska spelare men här är den fakta vi lyckas samla ihop.

Lön i Frölunda HC

  • Under åren 2009-2015 hade Lundqvist en månadslön på 300 000 kronor i Frölunda.
  • 2018 var hans taxerade inkomst 2 143 500 kronor.
Lön per årTotal lön efter antal år
3 600 000 kr1
7 200 000 kr2
10 800 000 kr3
18 000 000 kr5
36 000 000 kr10
Unik tabell med Joel Lundqvist totala lön utifrån antal år.

Som du ser så har han förmodligen samlat ihop en riktigt fin förmögenhet med tanke på hans totala lön under hans många år i Frölunda Indians.

Jämförelse med brodern Henrik

Joel Lundqvists inkomster bleknar såklart i jämförelse med tvillingbrodern Henrik Lundqvist, som spelar i NHL. Henrik tjänar hela 68 miljoner kronor mer per år än Joel. Helt galet när man tänker efter, eller hur?

Förmögenhet

Exakta uppgifter om Joel Lundqvists totala förmögenhet är ju tyvärr inte offentliga. Men med tanke på hans långa karriär på toppnivå, både i Sverige och utomlands, samt reklamintäkter och andra engagemang vid sidan av isen så är det absolut rimligt att anta att han har byggt upp en ansenlig förmögenhet genom åren.

Förmodligen så mycket att han inte behöver jobba mer om han inte känner för det. Han spelade ju dessutom i NHL under en tid och där är minimum lönen cirka 7 miljoner kronor per år.

joel lundqvist i dallas stars

Trots att han inte tjänar lika mycket som vissa av de högst betalda stjärnorna i NHL har Joel Lundqvist utan tvekan varit en av de bäst betalda spelarna i svensk hockey under större delen av sin karriär. Det är vad vi vet inte många löner som ligger över 300 000 SEK i månaden.

Hans ekonomiska situation är garanterat stabil och han har kunnat försörja sin familj, frun Amanda och deras tre barn, på ett bra sätt under hans karriär men även nu efteråt. Jobbet som expertkommentator ger såklart också det en fin peng in varje månad.

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

Läs också

ℹ️ Om Hockeyarena.se

Vi på Hockeyarena.se älskar att dela med oss av alla våra tankar och erfarenheter om världens hockey.

Tillsammans har vi över 25 års erfarenhet av att skriva om hockey och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss på Hockeyarena.se så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Pucken är rund!