bästa spelarna i NHL

Bästa spelarna i NHL 2024

NHL är en liga fylld med otroligt talangfulla spelare, men det finns alltid några som sticker ut från mängden. Enligt en nyligen publicerad artikel från Bleacher Report rankas de fem bästa spelarna i NHL just nu och i toppen hittar vi ingen mindre än Connor McDavid.

Snabba svaret

Vem är bästa spelaren i NHL?

Enligt många är Connor mcDavid den bästa spelaren i NHL just nu.

Är någon svensk bland de bästa i NHL?

Ja, Elias Pettersson räknas bland de 20 bästa spelarna i NHL av flera experter.

5 bästa hockeyspelarna i NHL just nu

Här kommer topplistan över de 5 bästa spelarna i NHL.

Connor McDavid

McDavid anses av många vara den bästa spelaren i NHL för tillfället. Han är en outstanding center som förra säsongen gjorde 60 mål och blev den första spelaren på 27 år att nå den svindlande summan av 150 poäng.

McDavids kombination av fart, teknik och spelförståelse gör honom självklart till en mardröm för motståndarna och å andra sidan en fröjd för fansen på läktarna.

Nathan MacKinnon

På andra plats hittar vi Nathan MacKinnon, en annan center med imponerande skills. MacKinnon är känd för sin explosivitet, sitt skott i världsklass och sin fantastiska teknik. Han har gjort över en poäng per match de senaste sex säsongerna, vilket är ett bevis på hans konstant hög nivå på isen.

Auston Matthews

Auston Matthews rankas som den tredje bästa spelaren i NHL enligt Bleacher report. Matthews är en dominant målskytt som vann Rocket Richard Trophy förra säsongen med otroliga 60 mål på 73 matcher.

Hans grymma förmåga att hitta nätet är nästan oöverträffad i ligan och han fortsätter att imponera säsong efter säsong.

Matthew Tkachuk

På fjärde plats hittar vi Matthew Tkachuk, en spelare som kombinerar storlek och aggressivitet med skicklighet i världsklass. Tkachuk är inte rädd för att ta i och spelar med en intensitet som få andra kan matcha om vi ska vara ärliga.

Han har gjort över 100 poäng två säsonger i rad, vilket om något visar hur hög nivå han håller och att han verkligen förtjänar sin plats i denna lista.

Cale Makar

Sist men inte minst har vi Cale Makar, som rankas som den femte bästa spelaren och bästa backen i NHL. Cale Makar är nog okänt för många svenskar men han är sannerligen en av de största på andra sidan atlanten. Makar vann Norris Trophy förra säsongen och hade troligen vunnit igen om han spelat hela säsongen.

Han är en komplett tvåvägsback med exceptionell skridskoåkning och spelförståelse och hans förmåga att bidra i både försvars- och anfallszonen gör honom till en ovärderlig tillgång för sitt lag.

Här är de 5 bästa i vår korta sammanfattning

NHL är världens bästa hockeyliga och fylld med otroligt talangfulla spelare, men dessa fem står ut som de allra bästa just nu. Connor McDavid, den bästa spelaren i NHL enligt många experter, leder vägen följd av superstjärnor som Nathan MacKinnon, Auston Matthews, Matthew Tkachuk och Cale Makar. De här spelarna fortsätter att imponera och gör hockeymatcher till en ren fröjd att titta på många gånger.

På svensksidan har Erik Karlsson tidigare varit rankad bland de bästa men han har sjunkit ner en bit i rankingen på senare år. Up n coming är istället Leo Carlsson i Anaheim som vi tror skulle kunna ta sig till denna topplista på sikt.

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

Läs också

ℹ️ Om Hockeyarena.se

Vi på Hockeyarena.se älskar att dela med oss av alla våra tankar och erfarenheter om världens hockey.

Tillsammans har vi över 25 års erfarenhet av att skriva om hockey och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss på Hockeyarena.se så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Pucken är rund!